* Si aquest missatge no es mostra correctament, cliqueu AQUÍ

 


Comunicacions COAATT


ACTUALITIZACIÓ DE CONEIXEMENTS:


Gestió de Residus de la Construcció:

Durant els anys del boom immobiliari, a Catalunya es van arribar a gestionar fins a 7 milions de tones de residus de construcció i enderroc a l’any, dels quals un 70% eren residus d’enderroc d’edificacions i la resta provenien de restes dels processos de construcció d’obra nova.


Sovint aquest residus s’eliminaven de les obres sense que ens plantegéssim a on anaven a parar o si hi ha alguna possibilitat d’aprofitar-los. La cada vegada més creixent preocupació per la protecció del medi ambient, la preservació de la natura i del paisatge, porta a què els sobrants i residus en general s’hagin de controlar mitjançant una gestió adequada, que vagi més enllà de la simple deposició en un abocador controlat.


Aquestes motivacions i d’altres són les que ara ja fa 16 anys, varen portar al Departament de Medi ambient de la Generalitat de Catalunya a la publicació del Decret 201/1994, regulador dels enderrocs i altres residus de la construcció.

No obstant, un dels objectius bàsics del decret, que era el de arribar a l’aprofitament i el reciclatge dels residus de construccó no s’ha aconseguit ni de bon tros, i l’objectiu concret del Programa de Gestió de Residus de la Construcció de Catalunya (PROGROC) d’arribar a un 60 % de reciclatge, es va quedar en un 3 %. Posteriorment, el decret d’ecoeficiència i el Reial Decret 105/2008 pel qual es regula la producció dels residus de construcció i demolició, han aportat la novetat de programar les operacions de reciclatge als projectes, situació en la que ara ens trobem.

NOU: Disposició en vigor des del mes d'agost: Decret 89/2010, de 29 de juny, pel qual s'aprova el Programa de gestió de residus de la construcció de Catalunya (PROGROC), es regula la producció i gestió dels residus de la construcció i demolició, i el cànon sobre la deposició controlada dels residus de la construcció. [Més informació a 'Actualitat' del web col·legial]




Dimecres, 13 d'octubre, a la seu del COAATT, de 16.00 a 20.00 h,
impartit per Toni Floriach, Arquitecte tècnic. Director d'execució d'obres. Construction manager. Col·laborador en temes de medi ambient del CAATEEB. Director acadèmic del postgrau de Direcció d'execució i control d'obres del CAATEEB.

CURS: Gestió de Residus de la Construcció
Casos pràctics, documentació projectes d'enderroc i obra nova, nova normativa


PROGRAMA: Els curs es planteja amb l’objectiu de dotar els tècnics dels coneixements necessaris per preparar la documentació necessària que acompanyi els projectes d’enderroc i obra nova (Estudi de Gestió de Residus). Això vol dir l’avaluació del volum i característiques de residus que es generaran, l’especificació de la instal·lació de reciclatge o disposició del rebuig i les operacions de destriament o recollida selectiva projectades, entre d’altres. Finalment, la realització d’un cas practic, aplicat a un edifici mitjà, permetrà aplicar tots els coneixements adquirits al curs.

1. Marc Normatiu: del Decret 201/94 al 89/2010, passant pel RD 105/2008. Anàlisi de 16 anys de normativa de residus de construcció.

2. La Caracterització i Avaluació dels residus de construcció. Escenaris de Gestió

3. L’Estudi de Gestió de Residus


4. Cas Pràctic


Import col·legiats: 50,40 € (Subvenció 30% incl.)
Import no col·legiats: 72 €

 
 
 

AVANTATGES COL·LEGIALS
 

Gestión de residuos de Construcción y Demolición


Aplicación de software adaptada al R.D. 105/2008, (y demás normativa autonómica) por el que se regula la producción y gestión de los RCDs, y que permite desarrollar tanto en Edificación como en Obra Civil:

• Estudios de Gestión de los RCDs: Durante el proyecto de ejecución de la obra (tanto Edificación como Obra Civil), desarrolla el Estudio de Gestión de residuos de construcción y demolición, cuyo contenido como mínimo se ajusta a los requisitos del Artículo 4.Obligaciones del productor de residuos de construcción y demolición.
• Planes de Ejecución de los RCDs: Conforme se establece en el Artículo 5. Obligaciones del poseedor de residuos de construcción y demolición, la aplicación permite a la persona física o jurídica que ejecute la obra (tanto de Edificación como Obra Civil) desarrollar el plan de Ejecución de residuos, donde se refleja cómo llevar a cabo las obligaciones que en relación con los RCDs que se vayan a producir en la obra, en particular las recogidas en el artículo 4.1.
[Més informació sobre el producte]


Disponible en català i castellà


Col·legiats del COAATT: -15% de dte. sobre el PVP
[Consultes i comandes]






 
Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Tarragona
Rbla. del President Francesc Macià. Nº 6 · 43005 Tarragona
Tel. 977.212.799 · Fax. 977.224.152
www.apatgn.org · info@apatgn.org

Les Comunicacions del COAATT s’envien a tots els col·legiats a l’adreça de correu electrònic que figura a la base de dades del COAATT.  En cas necessari, els col·legiats poden modificar-la a Secretaria
Per solucionar qualsevol incidència amb els enviaments, cal posar-se en contacte amb el Dept. de Sistemes d'Informació
Per sol·licitar una adreça de correu nom_usuari@apatgn.net, cal omplir el formulari


* Envieu els vostres comentaris, suggeriments o recomanacions a l'adreça info@apatgn.org